2019. július 5.


Mostanáig a 7. sz. választókerületbe tartozó Pecató városrész Fideszes képviselője Kecskés László volt. Hogy Laci miként képviselte a helyi közösség érdekeit, arról nagyon megoszlanak a vélemények.

A Pecatóért Egyesület nemrégiben kapta a tájékoztatást, hogy a 2019. októberi önkormányzati választásokon Szakadáti László és Kecskés László – a Fideszben megváltozott erőviszonyokra hivatkozva –, nem jelöltetik magunkat képviselő jelöltnek a helyi Fidesz-KDNP színeiben. Ez azt jelenti, hogy a 2019-2024-es ciklusban már nem ők lesznek a képviselőink. 

Tájékoztatásuk szerint a közéleti tevékenységüket a helyi civil életben, civil szervezetekben folytatják, ugyanazzal az elhivatottsággal, meggyőződéssel és programmal, ahogyan eddig is. Az önkormányzati választáson megválasztott új képviselő-testülettől az eddigieknél nagyobb érzékenységet és tudatosságot várnak el a harmonikus városfejlesztést előtérbe helyezve. Úgy gondolják, a civil szervezetekre nagyobb feladat hárul mint eddig. Ahogy Szakadáti László írja a tájékoztató levélben: „Határozottabban meg kell követeljék a hatalomban lévőktől, hogy a város értékeinek, lehetőségeinek valódi megvalósítói, teremtői és szellemi irányítói legyenek. A városfejlesztés közösségteremtő tevékenység!”
Ebben tökéletesen egyetértünk.

(2019. 07. 05. - Égő Ákos)